Papiersoorten

De papierkeuze maakt jouw kaart helemaal compleet. Je hebt de keuze uit een aantal mooie en stevige papiersoorten, allen van hoge kwaliteit. Iedere papiersoort heeft zijn unieke uitstraling en bepaalt zo hoe je ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien. 

De keuze van de papiersoort heeft invloed op de prijs van de kaart, dit varieert van €0,10 extra voor een kleine enkele kaart tot €0,40 extra voor een grote, dubbele kaart. De prijs van de kaarten met de verschillende papiersoorten kun je zien in de prijscalculator bij de betreffende kaart.

Wil je graag advies over welk papiersoort het beste past bij jouw kaart? Neem dan gerust contact op, ik adviseer je graag!

Papiersoorten voor kaarten zonder folie

- Biotop (300 gram) - Stokwolf's favoriet

Biotop papier is gebroken witte stevige papiersoort met een matte uitstraling en een zacht oppervlak. Het is chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers. De kaart krijgt daarom een warme ondertoon. Dit papier pas heel mooi bij de verfijnde illustraties van Stokwolf.  Stokwolf laat de meeste kaarten en posters uit haar collectie daarom op dit papier drukken.

- Circle papier (300 gram)

Circle papier is gerecycled papier met zichtbare vezels. Het heeft een gladde toplaag en een enigzins grijze ondertoon.

- Eco papier (300 gram)

Eco papier is gerecycled, licht geel-bruin papier met zichtbare vezels en heeft een naturel uitstraling.  De kleuren kunnen door de wat gelige kleur van het papier anders uitvallen en is niet altijd geschikt voor aquarelillustraties. Bestel dus altijd eerst even een proefdruk! Let op. Deze papiersoort gaat binnenkort uit de collectie en is ongeveer tot en met juli 2024 beschikbaar.

- Linnen (350 gram) - Stokwolf's favoriet

Linnen is een stevige papiersoort met een mooie lichte linnen structuur (zoals canvasdoek, maar dan lichter)
Bij volle kleurvlakken kan het zijn dat het niet helemaal goed dekt. Afhankelijk van ontwerp is dit juist heel stoer of het is niet mooi. Wil je er zeker van zijn, bestel dan eerst een proefkaartje.

- Natuurkarton (340 gram)

Natuurkarton is een hagelwitte, stevige gladde papiersoort met een matte uitstraling. Alle kleuren worden mooi en krachtig en de achtergrond blijft helder wit. 

- Oud Hollands (300 gram)

Oud-Hollands papier is een gebroken wit papier met een voelbare structuur, wat de kaarten net iets extra’s geeft. Het heeft een natuurlijke en nostalgische uitstraling. De kleur van het papier is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen. Let op: Oud-Hollands papier heeft als kenmerk dat het inkt meer absorbeert dan andere papiersoorten, hierdoor kunnen ontwerpen met grote kleurvlakken kleurverschil bevatten. 

- Soft Touch papier (300 gram) - Stokwolf's favoriet

Soft Touch papier is een matte papiersoort met een fijne fluweelzachte coating. De levertijd is 1 werkdag extra. Let op. Er kunnen geen stanskaarten mee gedrukt worden.

- Tinteretto (300 gram) 

Tinteretto is een stevig warm-wit papier met een lichte structuur. Het papier voelt luxe aan en lijkt een beetje op aquarel papier. Door de warme witte kleur heeft het een rustige en klassieke uitstraling. Samen met Biotop papier en linnen is dit Stokwolfs favoriete papiersoort.

- Valorise papier (250 gram)

Een duurzame, ongestreken papiersoort gemaakt van de vezels van tomatenplanten. Het is in Nederland geproduceerd en helemaal circulair. Het papier heeft een warme gebroken witte kleur waarbij de tomatenvezels subtiel zichtbaar zijn.

 

Papiersoorten voor kaarten met folie

- Linnen (350 gram) - Stokwolf's favoriet

Linnen is een stevige papiersoort met een mooie lichte linnen structuur (zoals canvasdoek, maar dan lichter). Het heeft een zachte, natuurlijke uitstraling, die goed past bij de illustraties van Stokwolf. Let op. Vanwege een voorraad tekort worden de kaarten met folie en bijzondere vormen tijdelijk gedrukt op een alternatief papier met dezelfde dikte en structuur als het linnenpapier maar met een iets wittere kleur. Half juli is het linnen papier weer beschikbaar.
Bij volle kleurvlakken kan het zijn dat het niet helemaal goed dekt. Afhankelijk van ontwerp is dit juist heel stoer of het is niet mooi. Wil je er zeker van zijn, bestel dan eerst een proefkaartje.

Mat coated karton (300 grams) 

Stevig papier met een gladde, matte toplaag. Het geeft een heldere en scherpe weergave van de afbeeldingen en teksten.

 

Papiersoorten voor kaarten met bijzondere vormen

- Linnen (350 gram) 

Linnen is een stevige papiersoort met een mooie lichte linnen structuur (zoals canvasdoek, maar dan lichter). Let op. Vanwege een voorraad tekort worden de kaarten met folie en bijzondere vormen tijdelijk gedrukt op een alternatief papier met dezelfde dikte en structuur als het linnenpapier maar met een iets wittere kleur. Half juli is het linnen papier weer beschikbaar.
Bij volle kleurvlakken kan het zijn dat het niet helemaal goed dekt. Afhankelijk van ontwerp is dit juist heel stoer of het is niet mooi. Wil je er zeker van zijn, bestel dan eerst een proefkaartje.

Speciale papiersoorten 

- Berkenhout (1 mm)

Mooi stevig berkenhout van 1 mm dikte. Doordat het een natuurproduct is, en je de nerven nog licht door de bedrukking heen kan zien, zal elk kaartje een mooie natuurlijke en unieke uitstraling krijgen. Je kunt kiezen voor rechte of ronde hoeken. Je kunt alleen een enkel kaartje laten drukken op berkenhout en het is niet mogelijk om dit kaartje met wit te bedrukken. De levertijd is 1 dag langer dan normaal. Let op. bij kaartformaten 11 x 17 en 10 x 21 cm heb je twee postzegels nodig bij verzending.

 

Papiersoorten voor posters

- Coated karton glad (260grams)

Prachtig glad stevig papier, waardoor het heel geschikt is voor posters.

 

Papiersoort uitproberen met een proefdruk

Wil je zien hoe je kaart ontwerp er in het écht uit komt te zien? Maak dan een proefdruk voor een prijs vanaf € 1. Kaartontwerpen en kleuren kunnen per papiersoort anders overkomen. Bij je bestelling van je proefdruk ontvang je een setje met voorbeelden van de meest gangbare papiersoorten en envelop kleuren.

FSC® certificering

Al onze papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties.
Lees hier alles over FSC.